Acteurs worden wakker als actievoerders, nu de rest nog!

bankiersIn de wereld draait door waren op 13 januari wederom de acteurs Pierre Bokma, George van Houts, Leopold Witte, Tom de Ket en Victor Löw aanwezig, die twee maanden daarvoor ook al in de uitzending waren om hun toneelstuk ´door de bank genomen´ te promoten. Ze spreken over de kleine elite die al driehonderd jaar ons systeem gekaapt hebben en in stand houden.

Ze kwamen terug in de uitzending van dinsdag omdat ze na volle en uitverkochte zalen veel mensen hebben gesproken die zich na afloop verbijsterd en geschokt afvroegen of ze er iets aan kunnen doen. Blijkbaar weten velen nog echt niet wat er gaande is in de financiële handel en wandel van de banken met als gevolg daarvan de steeds groter wordende schulden.

Dit keer kwamen ze niet als acteurs, maar als actievoerders die een burgerinitiatief willen lanceren waarmee er een debat wordt aangezwengeld in de Tweede Kamer over het gedrag van banken en hun geldcreatie uit het niets. Een mooi initiatief en we kunnen alleen maar hopen dat het iets gaat opleveren. Ze weten het in Den Haag al lang, maar ze doen er niets tegen en dat kan nu wellicht veranderen.

Ze kunnen het met 40.000 handtekeningen op de agenda in de Kamer krijgen. Die zijn inmiddels gehaald. Wat als de Kamer er een hamerstuk van maakt dat binnen drie kwartier wordt afgeserveerd omdat ze er niets mee willen doen, vraagt Van Nieuwkerk. Het antwoord is helder:´Dit is de nette wijze. Vervolgens kunnen we oproepen tot een nationale hypotheekstaking, dat kunnen we doen als we met z’n allen even drie maanden niet betalen. En daarna, dan hebben we alles op de nette manier geprobeerd en dan is het ‘klinkers uit de straten’ en op naar de zuidas en revolutie!’

Je bent dus nu in de gelegenheid om van je te laten horen. Teken hier het burgerinitiatief en deel het zoveel mogelijk!

Dit item uit de uitzending van ´De wereld draait door´ van gisterenavond kun je nu hier terugzien. Het is tijd voor het opruimen van problemen!

//media-service.vara.nl/player.php?id=332030

©Irma Schiffers met aanvullingen van mezelf

Verhaal: https://irmaschiffers2014.wordpress.com/2015/01/14/van-acteurs-naar-actievoerders/

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.