Jij hebt het zelf gedaan! Slaaf!

TIWDe titel komt voor in ” The Iron Web “, een roman die jaren geleden geschreven werd door Larken Rose. Het zijn de woorden van een fictief personage in het boek, en hij zegt heel wat meer. Ja, het karakter is nogal hard in zijn veroordeling van staat-aanbidding, maar om een reden. Als u het verhaal ziet in de context van wie zegt het, zijn waar, wanneer, en waarom, zie je dat het een zinvol verhaal is.

Larken Rose: de overheid als meest gevaarlijk bijgeloof

Larken Rose is een Amerikaanse anarchist/voluntarist. Hij heeft verschillende boeken op zijn naam staan en ging 15 maanden de cel in als belastingweigeraar en aanhanger van het 861 argument. Rose is zeer actief op YouTube[1] en ziet langzaam maar zeker bewustwording en kentering bij het grote publiek.

Een van de krachtigste wapens die de overheid heeft, zijn goede bedoelingen en de morele overtuiging van de bevolking. Er moet gezorgd worden voor mensen, problemen moeten worden opgelost etc. Dit geloof in de overheid heeft de rol van religie overgenomen. De bevolking is in feite buitenspel gezet en mag als belastingmelkvee, klapvee (verkiezingen) en slachtvee (bij oorlogen) functioneren.

De politicus die het best kan liegen (zaken beloven), wint de verkiezingen. Het verkiezingsprogramma wordt nooit uitgevoerd – dat is ook niet de bedoeling, macht is het doel – en volgens Larken Rose heeft demonstreren hiertegen totaal geen zin. De machthebbers trekken zich er niets van aan en gaan vrij ongehinderd door met hun persoonlijke rooftocht en vergroting van overheidsmacht. Zij zijn slechts gevoelig voor twee dingen: het weglopen van het (melk/slacht-)vee en een potentiële machtsovername.

Larken Rose begon zijn vrijheidsboodschap zo’n 15 jaar geleden en was toen een roepende in de woestijn. Inmiddels merkt hij dat er meer en meer mensen bewust worden en de rol van de overheid op zijn zachtst gezegd in twijfel trekken. Bewijs hiervoor ziet hij ook in het dumbing down van de overheidspropaganda. Het systeem doet geen moeite meer om het intelligentere deel van de bevolking te bereiken omdat men weet dat die al verloren zijn. De energie wordt alleen nog gestoken in botte-bijl boodschappen voor het controleerbare deel. Denk aan het nietszeggende ‘Hope and Change’ verhaal van Obama, het korte trompetgeschal rond Syrië (‘we moeten wat doen’) en het bizarre avontuur van het uitschakelen van Osama Bin Laden met gaten zo groot als Photoshop galerijen.

Meer info over Larken Rose is te vinden in deze twee uitstekende interviews op Red Ice Radio met hem: The Government Con en Violence of the State.

Bron: http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/10/larken-rose-de-overheid-als-meest-gevaarlijke-bijgeloof/

[1] https://www.youtube.com/channel/UCFeK8ZdHbCqAq3gekWs8aEQ

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.