Wat vinden jullie van dit logo van BNR nieuwsradio?

bnr-goud-368Het viel me wel meteen op, de nieuwe avatar op twitter van BNR. Het is een combinatie van een hengselkruis of anchkruis met een lauwerkrans. ankhkruisDe ankh wordt soms ook koptisch kruis genoemd. Het is een oud-egyptisch teken voor leven en bestaat uit een combinatie van mannelijke en vrouwelijke tekens van Isis en Osiris uit de Egyptische mythologie. Seksueel bewustzijn en vruchtbaarheid worden hieraan gekoppeld.

lauwerkransEen lauwerkrans is een cirkelvormige krans gemaakt van in elkaar hakende takken en bladeren van de aromatische laurier, die het hele jaar zijn groene kleur houdt. In de Griekse mythologie wordt Apolloweergegeven met een lauwerkrans op zijn hoofd. In de klassieke oudheid werden lauwerkransen geschonken aan overwinnaars, zowel de winnaars in de atletiek zoals die destijds werd bedreven, als de mensen bij poëtische ontmoetingen. In Rome hadden ze een symboliek die te maken had met het overwinnen van een vijand door een succesvol bevelhebber tijdens zijn triomftocht.
Van onze correspondent EJP kreeg ik op mijn vraag wat hij van het logo vond dit verhaal:

BNR is BE.EN.ER > met de betekenis; ‘bereiken-Heer-waardevol’… ofwel men wil de Heer/God bereiken… net als Mozes met zijn ‘arke des verbonds’… breki breki, God ben je daar? breki breki Mozes kom der maar in… Wij hebben een tekort aan tentharingen en het volk begint te morren. breki breki Mozes begrepen… Zeg het volk dat zij moeten indammen anders zal ik hen bestoken met de meest vreselijke ziektes… breki breki God hier Mozes en alles begrepen…

Het omgekeerde is RE.NE.EB < met de betekenis; ‘regelmaat-nevelen-ebben’, ofwel de verbindingen met God zijn helder en duidelijk, maar af en toe zijn er atmosferische storingen en kunnen de berichten wat mistig doorkomen. Flarden zijn te horen, delen tekst vallen weg…

alien
De microfoon heeft ook de vorm van een alien, van een grey, van een anunnaki of nephilim!

Aan beide kanten 8 paren bladeren dus totaal 32 blaadjes en ook zijn 28 besjes zichtbaar in de 2 takken… 32 + 28 + 2 = 62 of 32 – 28 – 2 = 2 of 32 – 28 = 4 x 2 = 8 (macht) of 32 x 28 = 896 : 2 = 448 of 32 x 28 = 896 x 2 = 1792 en wat gebeurde er in 1792?! Ik weet het niet maar de blaadjes en besjes zitten daar niet voor niks natuurlijk…

Tweemaal per jaar kwam Apollo, gezeten op een witte Zwaan, vanuit Brittannia naar de Veluwe om in zijn tempel bij Drie de zonnewende mee te maken. Ook in Apeldoorn stond een aan Apollo gewijde tempel en dankt Apeldoorn zijn naam aan deze godheid (was in de oudheid Apoldro), die volgens mij de zelfde is als Bel, Baäl, Marduk, Mars en Ares – de oorlogsgod… de oudste zoon van Enki in wie ik ook JHWH zie (Jahweh en Jehova).

Tja, wat gebeurder er in 1792, een hele hoop, maar in verband met de Business van BNR hier de 17 mei 1792 uitgelicht – De New York Stock Exchange, Effectenbeurs van New York op Wall Street wordt gesticht door het tekenen van een overeenkomst door 24 beurshandelaren, waardoor New York City het financiële centrum van de Verenigde Staten van Amerika wordt.

Voor de #occupy beweging, die de 99% zegt te vertegenwoordigen en de 1% handelaars uit de tempel zou willen verdrijven is misschien 1792 een nog belangrijker jaar! In dat jaar bestormd een grote groep Parijzenaars de Tuilerieën en vallen er flink veel doden. Een paar weken later wordt de Franse Republiek uitgeroepen.

Bronnen:

http://www.langedijkkerkplein.nl/sow/1/Oersymbolen.htm
http://www.dewegwijzer.net/symbolen.html
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lauwerkrans
http://nl.wikipedia.org/wiki/1792

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.