Wij moeten het monetair systeem aanpassen aan de basisbehoefte van mensen, niet andersom

willy-cornelisHoe helder kun je het verwoorden, een voorbeeld, gevonden op facebook, van hoe het kan werken als je oorzaak en gevolg eens in de goede volgorde zet:

Al dat geleuter weer, we hebben een financieel systeem nodig dat de bevolking faciliteert in haar behoefte, iedereen heeft een basispakket aan behoeften, eten, drinken, onderwijs, gezondheidszorg, transport, kleding, woonruimte, communicatiemiddelen, hulpmiddelen zoals een bril, rolstoel en nog wat zaken die we als basis voor een gezond en comfortabel leven nodig hebben.

Het zou dan ook volkomen logisch zijn dat iedereen meewerkt om deze basisbehoeften voor iedereen te faciliteren. Binnen het spectrum van basisbehoeften is een scala van verschillende werkzaamheden benodigd, alle andere zaken die buiten de basisbehoeften vallen zou je de vrije markt mogen noemen. Meerdere experts hebben aangegeven dat wanneer iedereen meewerkt naar fysieke en verstandelijke vermogens om iedereen te voorzien van de basisbehoeften wij met een werkweek van minder dan 10 uur klaar zijn, Mijn persoonlijke schatting ligt op 12 uur.
Deze 10 of 12 uur moeten van een monetair systeem worden voorzien dat dus ook genoeg kredietmiddelen oplevert zodat de basisbehoefte nooit in gevaar kan komen.

Ieder monetair systeem is verzonnen en bedacht door mensen, er is geen enkel argument te bedenken dat het monetair systeem zoals we dat nu hanteren zoveel bull-shit opleverd en zoveel mensen in de problemen brengt als het nu doet.
Politici en economen die anders beweren staan hun bevolking voor te liegen want er zijn inmiddels talloze oud-politici en economen en financieel experts die in even zoveel talloze boeken de manco’s van het systeem aan het licht brengen en in sommige gevallen komen zij ook met pasklare oplossingen.

 

Aldus Willie Cornelis op op facebook via netwerkbasisinkomen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.