Facebook-tip: Delen is belangrijker dan Vermenigvuldigen

Cracked-Facebook-LogoAangezien ik het laatste jaar veel op Facebook zit, vanwege het ECI-UBI, heb ik het een en ander onder de knie gekregen van de verschikkelijke interface van dit geheel. Wat mij opvalt is dat ik niet de enige ben die de opties, die de Zuckermanadepten hebben verzonnen, ten volle uit gebruikt.

Wat is er mis?

Zo valt het mij op dat veel Facebookers iets schrijven op hun eigen blog of op hun eigen Facebookprofiel en dat bericht graag willen delen met anderen. Zodoende zet men hetzelfde bericht ook op op het profiel van een groep. Gekopieerd en geplakt. Dit Vermenigvuldigen van een bericht is niet wat de handigste optie is om te zien of je bericht wel bij de ander aankomt, ik bedoel, je kunt dan niet goed zien of je bericht in de smaak valt met likes. Om dat te weten te komen moet je bij deze manier namelijk alle groepen bezoeken waar je je bericht hebt achtergelaten.

Hoe moet het dan?

Er is een andere manier die handiger is om de statistieken voor je bericht te bekijken: Delen. Wanneer je een bericht plaatst op je eigen Facebookprofiel, en je profiel is openbaar voor dat bericht, dan kun je beter onderaan je geplaatste bericht het linkje Delen klikken en dan verdergaan met het aangeven in welke groep of welke pagina je dat bericht ookt wilt zien. Zet er een voor de groep geschikte omschrijving bij, anders lijkt het op spam.

Een voordeel is dan dat je op de pagina zelf kunt zien wie er allemaal op het bericht hebben gereageerd en hoeveel likes er totaal op je bericht zijn gekomen. Dit is dan het totaal van alle berichten in alle groepen/pagina’s/individuelen waar je het gedeeld hebt.

Hoe zie je nu dat bericht met alle gegevens waar ik over schreef?

Dan klik je op de datum of tijd van het bericht en je krijgt de permalink van het bericht. In dit geval https://www.facebook.com/robin.ketelaars/posts/589289627786932 daar zie je ook wanneer je het bericht hebt gepost. Op de pagina die dan volgt, kun je zien wanneer het gepost is en alle reacties die het heeft gekregen.

Is er nog een manier?

Ja, je kunt de permalink ook apart posten in een groep of bij een ander, dat heeft hetzelfde effect; je kunt de statistieken zien van alle likes en reacties. Zet er altijd een verhaaltje bij, maak het geschikt voor de groep waar je post, anders wordt het al snel gezien als spam, en dat schrik je mensen alleen maar af.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.